Project Description

Driehoek – Joëlle Eeckhout

Locatie

Zele

Architect

Joëlle Eeckhout

Beschrijving

Aanvankelijk wilde hij er gewoon parking van maken. Dat zou alleszins het minst kwaad doen. Wat anders was er mogelijk? Het perceel is amper 170 m² groot. Qua vorm doet het denken aan smalle twee driehoeken die met de punt naar elkaar zijn gegroeid. Bovendien zit het ingeklemd tussen twee huizen. Veel opties zijn er dan niet. Toch niet als je er een deftige rijwoning wil onderbrengen.

De vader van architecte Joëlle Eeckhout zag het somber in. Tenzij zijn dochter met een sprankelend idee kwam.  In een tijd waarin we met z’n allen kleiner gaan wonen, kon het in elk geval geen kwaad om alle opties andermaal te overlopen. Dat de architecte zelf aan het uitkijken was naar een eigen woonst, maakte dat idee alleen maar realistischer. Heel wat denk- en studiewerk later toverde Joëlle Eeckhout het perceel om tot een hoogst origineel rijhuis dat het bewijs levert dat compact wonen ook op een kwalitatieve manier kan. Met veel licht en ruimte.

Tekst en foto’s: Woon- en Interieurmagazine Home Sweet Home

Joëlle Eeckhout
Joëlle Eeckhout